Cei care vor să se bucure de gustul unic al cozonacului făcut de chef Cătălin Scărlatescu, pot comanda preparatul online, iar gospodinele care au timp la dispoziție pot încerca rețeta în propria bucătărie. Iată cât costa cozonacul lui Cătălin Scărlatescu!
Cătălin Scărlatescu este renumit pentru preparatele culinare unice pe care le gătește, însă de departe cel mai râvnit este cozonacul. Celebrul chef ne dezvăluie trucurile sale pentru a obţine un cozonac perfect pentru mesele de sărbători și nu numai. (VEZI ȘI:DE NECREZUT! CÂȚI LEI COSTĂ 3 MICI LA RESTAURANTUL A CĂRUI IMAGINE ESTE CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU)
”Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu, pentru csid.ro
Pentru că se poate spune că este diferit, cozonacul lui Cătălin Scărlatescu poate crea dependență. Este pufos, umplutura conține nucă, ciocolată și rahat, iar de departe cea mai apetisantă parte o reprezintă glazura de ciocolată ciopită și fructe confiate.
Astfel, pentru un cozonac de 900 g făcut după rețeta lui Cătălin Scărlătescu trebuie să scoateți din buzunar 73,90 de lei.
Pentru glazura de ciocolată:
Pentru a prepara glazura de ciocolată, se pune smântâna pentru frișcă într-un vas, pe foc, și se lasă doar să se încălzească, fără a atinge punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici peste smântâna încălzită. Se amestecă intens până aceasta se topește și se omogenizează compoziția.
Se lasă glazura de ciocolată să se mai tempereze 5-6 minute, apoi se întinde peste cozonac. Se decorează cozonacul glazurat cu fructe.